Superdad

For et par uger siden sluttede min barsel, og jeg skulle atter tibage på arbejdsmarkedet. Det har ærlig talt krævet lidt tilvænning. Ikke mindst fordi jeg pludselig skulle ud og finde på plads i en ny (gammel) rolle igen, men også fordi jeg pludselig skulle være væk hjemmefra 8 timer om dagen. Hvis jeg er heldig har jeg lige en halv times tid med Eik om morgenen. Hvis jeg er knap så heldig, ligger de begge og bobler, når jeg tager afsted på arbejde. Det er ikke så fedt.

Superdad & Bobbelop ligger stadig og sover, inden jeg smutter afsted på arbejde

Jeg er hjemme igen kl. 16.30, hvilket betyder, at jeg har ca. to timer med ham om aftenen, hvor vi hygger med aftensmad, bad og puttehygge inden vi (han) sover. Det er ikke meget tid sammen, taget i betragtning af, at jeg tidligere gik hjemme med ham hele dagen hver dag. Den dårlige samvittighed rammer mig lidt her. Burde jeg gå ned i tid? Mister han tilknytningen til mig? …er jeg en dårlig mor?

Det har sjovt nok også krævet lidt tilvænning at erkende, at min kæreste er virkelig god til at være på barsel. Jeg sværger, den første uge kom jeg hjem til et rent hjem, hjemmelavet babylasagne og nybagte boller. Som han selv siger, så har han jo gået og glædet sig til det her de sidste 7-8 måneder, men altså, så meget overskud havde jeg sjældent (læs: aldrig). Det blev til en tøjvask og lidt oprydning, hvis jeg var rigtig god. Men han er virkelig Superdad! Han emmer af kærlighed, nærvær, overskud og rummelighed. Han vasker tøj, rydder op og gør lidt rent, fordi han ved at det gør mig glad. Han har totalt styr på alt det med babymad og udvikling, og sender mig daglige updates med videoer af Eik, der har makrelmadder i hele krydderen. Det er så fantastisk at se, hvor dejlig og omsorgsfuld en far han er.

Men altså, hokus pokus, Louise i fokus, for når min kæreste er Superdad, hvad er jeg så? Jeg føler mig ikke altid som Supermom – slet ikke lige for tiden – og det giver mig dårlig samvittighed at tænke på. Ja, jeg sidder faktisk her og sammenligner mig selv og min kærestes forældreegenskaber, og jeg bliver ramt fordi jeg føler jeg taber ”konkurrencn”.

Louise. Stop dig selv.

Skriv et svar