“Mor”

På det seneste har jeg tænkt en del over hvilken slags mor jeg er, hvilken jeg gerne ville være, hvordan min egen mor var, og hvilke værdier jeg gerne vil give videre.

Her seks måneder inde i mit abonnement på Club Motherhood, er jeg så småt ved at finde på plads i min rolle som mor …tror jeg da. Jeg rammes stadig af tvivl om hvorvidt det jeg gør er rigtigt og godt nok, og om jeg overhovedet har styr på det her familieeventyr jeg har begivet mig ud på. Overordnet set er jeg dog ret sikker på, at jeg faktisk er en ret god mor. Eik er en glad og velbehaget baby, så mon ikke jeg gør det ret godt som mor. Men er jeg en hønemor? Eller måske en løvemor? Curlingmor?

Jeg tror det kan være lidt farligt at sætte sådanne prædikater på sig selv og andre i deres virken som forældre. Det kan hurtigt få en lidt negativ klang, uanset hvilket begreb man bruger. Men man kan jo ikke altid lade være med at tænke lidt over det. Jeg kan ihvertfald ikke. Jeg kigger tit på min søster, som er mor til en dreng, der er ni måneder ændre end Eik. Jeg beundrer hendes måde at være mor på – hun er varm og kærlig omkring ham, inkluderende og afslappet, og er stadig i stand til at lade ham udforske verden omkring sig, velvidende at han måske slår sig lidt eller laver et værre griseri. Jeg håber at jeg kan være lige sådan. I stedet for et “mor-mærkat” tror jeg hellere at jeg vil overveje, hvilke værdier jeg vil give min søn og hans kommende søskende. Jeg vil hellere fokusere på at give ham al den kærlighed og kontakt han kan rumme. Jeg vil allerhelst bare gerne være en god mor for en glad dreng, der drager ud i verden og gør godt, og som lever lykkeligt til sine dages ende.

2 comments / Add your comment below

  1. Du er lige præcis den mor du skal være! Og den allerbedste af slagsen. Stop med at mom shame dig selv ❤️ Tilgengæld varmer den del med mig dybt ind i hjertet. Tak for dig og tak for Eiky! ❤️

Skriv et svar